Zomerkamp.com > Jeugdvakanties 10 t/m 13 jaar > Bushcraft Lodge 7 dagen

Bushcraft Lodge Camp7 dagen

vanaf € 649,00
Open dag Contact Boek nu

Bushcraft Lodge 7 dagen

Voor de echte avonturiers is daar het Bushcraft Lodge zomerkamp!

Bushcraft betekent overleven in de natuur. En dat is wat je gaat doen tijdens dit zomerkamp!

Activiteiten Bushcraft Lodge zomerkamp 7 dagen

Midden in de bossen verscholen liggen de Bos lodges, ons volledig uit hout opgetrokken basiskamp. Dit basiskamp staat verscholen midden in het bos. Vanuit hier starten we de grote bushcraft expeditie waarbij we verschillende overlevingstechnieken gaan leren. We zoeken dierensporen, we filteren water en herkennen eetbare planten. Daarnaast maken een hut van materialen uit de natuur, touw van brandnetelstengels, lepels van hout en nog veel meer!

We monteren wild-spot camera’s in het bos en zorgen voor een eet- /drinkplek voor de dieren. Zodra de camera’s in de nacht dieren spotten, maakt het automatisch foto’s. Elke ochtend dus weer spannend welk dier gespot is!

Je leert vuur maken met boomschors en een magnesiumstick. We bakken de lekkerste panini’s in onze bakijzers, garen een visje boven het vuur, bakken een ei op steen en poffen onze eigen popcorn voor ‘s avonds. Daarna lopen we in groepjes met een zaklamp een spannende reflectortocht door de bossen.

Veluwe safari

Bepakt met slaapzak, tarp, vishengel, visnet, firesteel en GPS  springen we op de MTB’s en gaan we op safari in de Veluwe. Alles wat we de afgelopen dagen geleerd hebben gaan we vandaag in de praktijk brengen. We zoeken een geschikte bivakplaats voor de nacht. Maar eerst moeten we op zoek naar ingrediënten om de avondmaaltijd te kunnen bereiden. De ingrediënten zijn te verdienen door opdrachten onderweg goed te volbrengen. Halverwege de tocht komen we een vijver tegen met heerlijke vis. Onze hengels worden uitgeworpen om genoeg vis te vangen voor iedereen. Zodra de bakken vol zijn gaan we met de GPS op weg naar de bivakplaats

Zodra we aangekomen zijn op de locatie waar we de bivak gaan houden spannen we hangmatten tussen de bomen, wordt het muskietennet opgehangen en wordt (alleen als het nodig is) een waterdicht tarp dakje bevestigd. Je slaapt deze nacht een meter boven de grond en je gaat een comfortabele nacht tegemoet midden in de natuur. Heb jij dit al ooit eerder gedaan?

De vis wordt schoongemaakt om deze daarna heerlijk te bakken boven het (zelfgemaakte) vuur. Met een volle maag genieten we van spannende verhalen bij het kampvuur en slapen we een nacht in de natuur. Bushcraft ten top!

Tijdens dit zomerkamp overwinnen we hindernissen door het hoge klimbos, lopen we een tocht met walkie talkies, leer je goed te richten tijdens het boogschieten en ga je boom klimmen in onze speciale monkeytrees.

Uitdaging

In verschillende uitdagende proeven zal je al je nieuwe bushcraft skills nodig hebben! Is jouw team het snelst, slimst of de sterkste?

In de vrije uurtjes kun je meedoen aan diverse sporten, zoals voetbal, hockey, volleybal en softbal. Maar ook spelen we gezellige (bord)spellen met elkaar of kan je lekker relaxen met een mooi boek. Ook ‘s avonds is er van alles te doen. We bakken marshmallows boven het kampvuur, spelen outdoor games in het bos en genieten van muziek en leuke spelshows.

Het Bushcraft Lodge Zomerkamp is ook voor 4 dagen beschikbaar. Lees meer over Bushcraft Lodge zomerkamp 4 dagen.

HIGHLIGHTS

  • Fire Skills & Nature Cooking
  • Forel vissen
  • Obstacle run
  • GPS-tocht
  • Klimbos
  • Slapen in hangmatten
  • Wildspot camera
  • Mountainbiken
  • Monkey-klimmen
  • Reflectortocht

Dit kamp wordt uitgevoerd door

Logo

Voorbeeld dagprogramma

 08:00 uur  Opstaan
 08:30 uur  Ontbijt
 09:30 uur  Fire Skills & Nature Cooking
 12:30 uur  Lunch
 13:30 uur  Obstacle run
 16:30 uur  Vrije tijd
 17:30 uur  Diner
 18:30 uur  Vrije tijd
 19:00 uur  Reflectortocht
 21:30 uur  Bedtijd

Voor meer informatie over het zomerkamp dagprogramma klikt u hier.

Zomerkamp zonder overnachting
Dit zomerkamp is ook te boeken als zomerkamp zonder overnachting. Uw zoon / dochter draait hierbij van zondag t/m woensdag of van woensdag t/m zaterdag mee met de ochtend- en middagactiviteiten.

Vervoer
De kinderen worden verwacht op onze locatie, wat inhoudt dat het vervoer van en naar het zomerkamp zelf verzorgd dient te worden.

Informatie ouders
Bekijk hier alle informatie voor ouders.

BESCHIKBAARHEID

Week Locatie Prijs Beschikbaarheid
28 - 11-7 t/m 17-7 2021 Oldebroek € 669.00 Niet meer te boeken
29 - 18-7 t/m 24-7 2021 Oldebroek € 669.00 Niet meer te boeken
30 - 25-7 t/m 31-7 2021 Oldebroek € 669.00 Niet meer te boeken
31 - 1-8 t/m 7-8 2021 Oldebroek € 669.00 Niet meer te boeken
32 - 8-8 t/m 14-8 2021 Oldebroek € 669.00 Niet meer te boeken
33 - 15-8 t/m 21-8 2021 Oldebroek € 669.00 Niet meer te boeken
34 - 22-8 t/m 28-8 2021 Oldebroek € 669.00 Niet meer te boeken

Laatste update 19-10-2021

Verblijf
Je verblijft tijdens het Bushcraft Lodge zomerkamp exclusief in de Bos Lodges, een prachtig basic verblijf in de bossen van Oldebroek. De lodges bestaan uit 4-persoons slaapkamers met houten stapelbedden. De bijbehorende houten recreatie lodge van 90 m2 heeft een houtkachel, waardoor het gezellig knus over komt. De accommodatie bestaat verder uit o.a. badkamers (4 toiletten en 4 douches) en een eigen kampvuurplaats. Lees meer over de Boslodges op onze locatie in Oldebroek op de Veluwe bij Zwolle.

zomerkamp bos lodges recreatie ruimte buiten zomerkamp bos lodges zomerkampen

Tijden
Wij hanteren diverse aankomst- en vertrektijden. Een week voorafgaand aan de vakantie ontvangt u een mail met het tijdvak waarin jullie verwacht worden.

Tijdvak 1: aankomst op zondag tussen 13.00u en 14.00u; vertrek op zaterdag tussen 11.00u en 11.30u
Tijdvak 2: aankomst op zondag tussen 14.30u en 15.30u; vertrek op zaterdag tussen 12.00u en 12.30u

Recente Beoordelingen

10

Ervaring: Heel erg leuk

Opmerking: Het is een heel gezellig kamp met leuke activiteiten, begeleiders en kinderen. Eten is lekker en afwisselend.


1 September 2021
9

Ervaring: Echt een geweldige ervaring !

Opmerking: Mijn dochters kwamen terug met veel verhalen om te vertellen.


31 August 2021
9

Ervaring: Doorzetters

Opmerking: Mijn zoontje had heel veel last van heimwee, niet alleen heeft hij doorgezet, maar ook zijn begeleiders hebben met man en macht geprobeerd hem er doorheen te trekken. ( en de ouders!!) Wat een topbegeleiders, Als punt van aandacht zou ik zeggen de ‘vrije momenten’ daarin was momenteel (ook door Corona) minder te doen heb ik vernomen en dat was dan ook een moment om heimwee te krijgen. En direct na die vrije tijd kun je dan evt met je ouders bellen, wat bij ons iig , juist tot meer verdriet heeft geleid.


31 August 2021

INFORMATIE
VOOR OUDERS