Zomerkamp.com > Jeugdvakanties 10 t/m 13 jaar > Bushcraft Lodge 7 dagen

Bushcraft Lodge Camp7 dagen

€ 639,00
Open dag Contact Boek nu

Bushcraft Lodge 7 dagen

Voor de echte avonturiers is daar het Bushcraft Lodge zomerkamp!                                            Dit kamp wordt uitgevoerd door Logo

Bushcraft betekent overleven in de natuur. En dat is wat je gaat doen tijdens dit zomerkamp!

Activiteiten Bushcraft Lodge zomerkamp 7 dagen

Midden in de bossen verscholen liggen de Bos lodges, ons volledig uit hout opgetrokken basiskamp. Dit basiskamp staat verscholen midden in het bos. Vanuit hier starten we de grote bushcraft expeditie waarbij we verschillende overlevingstechnieken gaan leren. We zoeken dierensporen, we filteren water en herkennen eetbare planten. Daarnaast maken een hut van materialen uit de natuur, touw van brandnetelstengels, lepels van hout en nog veel meer!

We monteren wild-spot camera’s in het bos en zorgen voor een eet- /drinkplek voor de dieren. Zodra de camera’s in de nacht dieren spotten, maakt het automatisch foto’s. Elke ochtend dus weer spannend welk dier gespot is!

Je leert vuur maken met boomschors en een magnesiumstick. We bakken de lekkerste panini’s in onze bakijzers, garen een visje boven het vuur, bakken een ei op steen en poffen onze eigen popcorn voor ‘s avonds. Daarna lopen we in groepjes met een zaklamp een spannende reflectortocht door de bossen.

Veluwe safari

Bepakt met slaapzak, tarp, vishengel, visnet, firesteel en GPS  springen we op de MTB’s en gaan we op safari in de Veluwe. Alles wat we de afgelopen dagen geleerd hebben gaan we vandaag in de praktijk brengen. We zoeken een geschikte bivakplaats voor de nacht. Maar eerst moeten we op zoek naar ingrediënten om de avondmaaltijd te kunnen bereiden. De ingrediënten zijn te verdienen door opdrachten onderweg goed te volbrengen. Halverwege de tocht komen we een vijver tegen met heerlijke vis. Onze hengels worden uitgeworpen om genoeg vis te vangen voor iedereen. Zodra de bakken vol zijn gaan we met de GPS op weg naar de bivakplaats

Zodra we aangekomen zijn op de locatie waar we de bivak gaan houden spannen we hangmatten tussen de bomen, wordt het muskietennet opgehangen en wordt (alleen als het nodig is) een waterdicht tarp dakje bevestigd. Je slaapt deze nacht een meter boven de grond en je gaat een comfortabele nacht tegemoet midden in de natuur. Heb jij dit al ooit eerder gedaan?

De vis wordt schoongemaakt om deze daarna heerlijk te bakken boven het (zelfgemaakte) vuur. Met een volle maag genieten we van spannende verhalen bij het kampvuur en slapen we een nacht in de natuur. Bushcraft ten top!

Tijdens dit zomerkamp overwinnen we hindernissen door het hoge klimbos, lopen we een tocht met walkie talkies, leer je goed te richten tijdens het boogschieten en ga je boom klimmen in onze speciale monkeytrees.

In verschillende uitdagende proeven zal je al je nieuwe bushcraft skills nodig hebben! Is jouw team het snelst, slimst of de sterkste?

In de vrije uurtjes kun je meedoen aan diverse sporten, zoals voetbal, hockey, volleybal en softbal. Maar ook spelen we gezellige (bord)spellen met elkaar of kan je lekker relaxen met een mooi boek. Ook ‘s avonds is er van alles te doen. We bakken marshmallows boven het kampvuur, spelen outdoor games in het bos en genieten van muziek en leuke spelshows.

Het Bushcraft Lodge Zomerkamp is ook voor 4 dagen beschikbaar. Lees meer over Bushcraft Lodge zomerkamp 4 dagen.

HIGHLIGHTS

 • Fire Skills & Nature Cooking
 • Forel vissen
 • Obstacle run
 • GPS-tocht
 • Klimbos
 • Slapen in hangmatten
 • Wildspot camera
 • Boogschieten
 • Mountainbiken
 • Monkey-klimmen
 • Reflectortocht

Voorbeeld dagprogramma

 08:00 uur  Opstaan
 08:30 uur  Ontbijt
 09:30 uur  Fire Skills & Nature Cooking
 12:30 uur  Lunch
 13:30 uur  Obstacle run
 16:30 uur  Vrije tijd
 17:30 uur  Diner
 18:30 uur  Vrije tijd
 19:00 uur  Reflectortocht
 21:30 uur  Bedtijd

Voor meer informatie over het zomerkamp dagprogramma klikt u hier.

Tijden
Start op zondag om 14:00 uur
Eindigt op zaterdag om 11:00 uur

Zomerkamp zonder overnachting
Dit zomerkamp is ook te boeken als zomerkamp zonder overnachting. Uw zoon / dochter draait hierbij van zondag t/m vrijdag mee met de ochtend- en middagactiviteiten.

Informatie ouders
Bekijk hier alle informatie voor ouders.

BESCHIKBAARHEID

Week Locatie Prijs Beschikbaarheid
28 - 5-7 t/m 11-7 2020 Oldebroek € 639.00 Niet meer te boeken
29 - 12-7 t/m 18-7 2020 Oldebroek € 639.00 Niet meer te boeken
30 - 19-7 t/m 25-7 2020 Oldebroek € 639.00 Bijna volgeboekt
31 - 26-7 t/m 1-8 2020 Oldebroek € 639.00 Niet meer te boeken
32 - 2-8 t/m 8-8 2020 Oldebroek € 639.00 Bijna volgeboekt
33 - 9-8 t/m 15-8 2020 Oldebroek € 639.00 Bijna volgeboekt
34 - 16-8 t/m 22-8 2020 Oldebroek € 639.00 Te boeken

Laatste update 11-07-2020

Verblijf
Je verblijft tijdens het Bushcraft Lodge zomerkamp exclusief in de Bos Lodges, een prachtig basic verblijf in de bossen van Oldebroek. De lodges bestaan uit 4-persoons slaapkamers met houten stapelbedden. De bijbehorende houten recreatie lodge van 90 m2 heeft een houtkachel, waardoor het gezellig knus over komt. De accommodatie bestaat verder uit o.a. badkamers (4 toiletten en 4 douches) en een eigen kampvuurplaats. Lees meer over de Boslodges op onze locatie in Oldebroek op de Veluwe bij Zwolle.

zomerkamp bos lodges recreatie ruimte buiten zomerkamp bos lodges zomerkampen

Vervoer
De kinderen worden verwacht op onze locatie, wat inhoudt dat het vervoer van en naar het zomerkamp zelf verzorgd dient te worden. Mocht uw zoon of dochter met de trein komen, kunnen wij ze - na overleg - bij de dichtstbijzijnde bushalte of treinstation ophalen.

Recente Beoordelingen

9

Ervaring: Heel leuk en je deed coole dingen

Opmerking: De activiteiten waren leuk, het eten was goed, je sliep lekker in de blokhutten en de begeleiding was ook leuk en gezellig.


2 September 2019
8

Ervaring: Heel leuk goed naar mijn zin gehad

Opmerking: Ik heb veel nieuwe dingen geleerd en we hadden een leuke groep , ik heb veel activiteiten gedaan dus het was nooit saai


10 August 2019
10

Ervaring: Beter dan vorig jaar

Opmerking: Dit jaar waren de soorten activiteiten hetzelfde als vorig jaar, maar dit jaar waren de activiteiten uitgebreider en leuker.


8 August 2019

INFORMATIE
VOOR OUDERS