Zomerkamp.com > Jeugdvakanties 10 t/m 13 jaar > Bushcraft Lodge 7 dagen

Bushcraft Lodge Camp7 dagen

€ 749,00
Open dag Contact Boek nu

Bushcraft Lodge 7 dagen

Voor de echte avonturiers is daar het Bushcraft Lodge zomerkamp!

Bushcraft betekent overleven in de natuur. En dat is wat je gaat doen tijdens dit zomerkamp!

Activiteiten Bushcraft Lodge zomerkamp 7 dagen

Midden in de bossen verscholen liggen de Bos lodges, ons volledig uit hout opgetrokken basiskamp. Dit basiskamp staat verscholen midden in het bos. Vanuit hier starten we de grote bushcraft expeditie waarbij we verschillende overlevingstechnieken gaan leren. We zoeken dierensporen, we filteren water en herkennen eetbare planten. Daarnaast maken een hut van materialen uit de natuur, touw van brandnetelstengels, lepels van hout en nog veel meer!

We monteren wild-spot camera’s in het bos en zorgen voor een eet- /drinkplek voor de dieren. Zodra de camera’s in de nacht dieren spotten, maakt het automatisch foto’s. Elke ochtend dus weer spannend welk dier gespot is!

Je leert vuur maken met boomschors en een magnesiumstick. We bakken de lekkerste panini’s in onze bakijzers, garen een visje boven het vuur, bakken een ei op steen en poffen onze eigen popcorn voor ‘s avonds. Daarna lopen we in groepjes met een zaklamp een spannende reflectortocht door de bossen.

Veluwe safari

We leren van een professional verschillende technieken op een mountainbike en proberen daarna een technisch parcours goed te volgen. Genoeg geoefend voor een tocht in het bos? Je kan je lekker uitleven op de paden en de verschillende hindernissen. We vervolgen onze tocht en halverwege de tocht komen we een vijver tegen met heerlijke vis. Onze hengels worden uitgeworpen om genoeg vis te vangen voor iedereen.

Zodra de bakken vol zijn gaan we met de GPS op weg naar de bivakplaats. Als we aangekomen zijn op de locatie waar we de bivak gaan houden spannen we hangmatten tussen de bomen, wordt het muskietennet opgehangen en wordt (alleen als het nodig is) een waterdicht tarp dakje bevestigd. Je slaapt deze nacht een meter boven de grond en je gaat een comfortabele nacht tegemoet midden in de natuur. Heb jij dit al ooit eerder gedaan?

De vis wordt schoongemaakt om deze daarna heerlijk te bakken boven het (zelfgemaakte) vuur. Met een volle maag genieten we van spannende verhalen bij het kampvuur en slapen we een nacht in de natuur. Bushcraft ten top!

Tijdens dit zomerkamp overwinnen we hindernissen door het hoge klimbos, lopen we een tocht met walkie talkies, leer je goed te richten tijdens het boogschieten en ga je boom klimmen in onze speciale monkeytrees.

Uitdaging

In verschillende uitdagende proeven zal je al je nieuwe bushcraft skills nodig hebben! Is jouw team het snelst, slimst of de sterkste?

In de vrije uurtjes kun je meedoen aan diverse sporten, zoals voetbal, hockey, volleybal en softbal. Maar ook spelen we gezellige (bord)spellen met elkaar of kan je lekker relaxen met een mooi boek. Ook ‘s avonds is er van alles te doen. We bakken marshmallows boven het kampvuur, spelen outdoor games in het bos en genieten van muziek.

Het Bushcraft Lodge Zomerkamp is ook voor 4 dagen beschikbaar. Lees meer over Bushcraft Lodge zomerkamp 4 dagen.

HIGHLIGHTS

  • Fire Skills & Nature Cooking
  • Forel vissen
  • Obstacle run
  • Klimbos
  • Slapen in hangmatten
  • Wildspot camera
  • Mountainbiken
  • Monkey-klimmen

Dit kamp wordt uitgevoerd door

Logo

Voorbeeld dagprogramma

 08:00 uur  Opstaan
 08:30 uur  Ontbijt
 09:30 uur  Fire Skills & Nature Cooking
 12:30 uur  Lunch
 13:30 uur  Obstacle run
 15.00 uur  Robinson Games
 16:30 uur  Vrije tijd
 17:30 uur  Diner
 18:30 uur  Vrije tijd
 19:00 uur  Reflectortocht
 21:30 uur  Bedtijd

Voor meer informatie over het zomerkamp dagprogramma klik je hier.

Vervoer
De kinderen worden verwacht op onze locatie, wat inhoudt dat het vervoer van en naar het zomerkamp zelf verzorgd dient te worden.

Zomerkamp zonder overnachting
Al onze zomerkampen zijn ook te boeken als dagkamp - zomerkamp zonder overnachting.

Informatie ouders
Bekijk hier alle informatie voor ouders.

BESCHIKBAARHEID

Week Locatie Prijs Beschikbaarheid
28 - 7-7 t/m 13-7 2024 Oldebroek € 749.00 Niet meer te boeken
29 - 14-7 t/m 20-7 2024 Oldebroek € 749.00 Te boeken
30 - 21-7 t/m 27-7 2024 Oldebroek € 749.00 Te boeken
31 - 28-7 t/m 3-8 2024 Oldebroek € 749.00 Niet meer te boeken
32 - 4-8 t/m 10-8 2024 Oldebroek € 749.00 Te boeken
33 - 11-8 t/m 17-8 2024 Oldebroek € 749.00 Te boeken
34 - 18-8 t/m 24-8 2024 Oldebroek € 749.00 Te boeken

Laatste update 14-06-2024

Verblijf
Je verblijft tijdens het Bushcraft Lodge zomerkamp exclusief in de Bos Lodges, een prachtig basic verblijf in de bossen van Oldebroek. De lodges bestaan uit 4-persoons slaapkamers met houten stapelbedden. De bijbehorende houten recreatie lodge van 90 m2 heeft een houtkachel, waardoor het gezellig knus over komt. De accommodatie bestaat verder uit o.a. badkamers (4 toiletten en 4 douches) en een eigen kampvuurplaats. Lees meer over de Boslodges op onze locatie in Oldebroek op de Veluwe bij Zwolle.

zomerkamp bos lodges recreatie ruimte buiten zomerkamp bos lodges zomerkampen

Tijden
Wij hanteren diverse aankomst- en vertrektijden. Een week voorafgaand aan de vakantie ontvang je een mail met het tijdvak waarin jullie verwacht worden.

Tijdvak 1: aankomst zondag om 13.30 uur; vertrek zaterdag om 11.00 uur.
Tijdvak 2: aankomst zondag om 15.00 uur; vertrek zaterdag om 12.00 uur.

Recente Beoordelingen

8

Ervaring: Leuke activiteiten

Opmerking: + Leuke begeleiding + Lekker eten + Fijne bedden + Genoeg vrije tijd + In overleg veel mogelijk


16 September 2023
10

Ervaring: Avontuur en gezelligheid

Opmerking: Ik vond het heel leuk. Vooral dat je af en toe met muziek werd wakker gemaakt. En we hebben heel veel bewogen - dat vind ik echt leuk. We hebben ook een obstakel run gedaan. De leiding was heel aardig en het eten was heel lekker.


29 August 2023
10

Ervaring: Na 8 jaar nog altijd leuk!

Opmerking: Na 8 jaar nog altijd leuk!


14 August 2023

INFORMATIE
VOOR OUDERS