Zomerkamp.com > Jeugdvakanties 10 t/m 13 jaar > Survival zomerkamp 7 dagen

Survivalkamp7 dagen

vanaf € 599,00
Open dag Contact Boek nu

Survival zomerkamp 7 dagen

Klaar voor de survival uitdaging?                                                                                                        Dit kamp wordt uitgevoerd door Logo

Een spectaculair zomerkamp vol spanning en uitdaging op het land, in het water en in de lucht!

Activiteiten Survival zomerkamp

We starten het zomerkamp met het leren van de basistechnieken van survival tijdens de introductie. We leren hoe we het beste een kampvuur maken van boomschors en een magnesiumstick tijdens de fire skills. Als het vuur brand leren we de beste technieken voor het knopen maken, zodat we later onze eigen bivaktent kunnen maken tijdens de survival-trekking.

De échte uitdaging ga je beleven tijdens de klimexpeditie! De reusachtige Jacobsladder wordt beklommen en de klimmuur wordt getrotseerd. Luid de bel en je hebt het bewijs dat je de top hebt gehaald. Maar de klimexpeditie komt tot zijn hoogtepunt: we leven ons uit in het klimbos hoog in de bomen. We volgen het pad via diverse hindernissen, en een afdaling waar je kan abseilen.

Na al het oefenen en klimmen zijn we klaar voor de survival-trekking naar de Mookerheide. We lopen een tocht over de heide en door bossen en komen aan bij een rivier die we oversteken met ons zelfgemaakte vlot. Zodra de rivier is overgestoken en de tocht is voortgezet komen we aan op de Mookerheide. We maken onze tenten met  de knopen die we geleerd hebben, steken het vuur aan en maken zelf ons eten klaar boven dit vuur. We maken het deze avond wat later dan normaal en wachten tot de zon onder gaat. Zodra het donker is pakken we de GPS en nachtkijker en gaan op pad voor een indrukwekkende oriëntatie-tocht door de bossen. We slapen lekker uit de volgende ochtend en maken het vuur weer aan om ons ontbijt klaar te maken door broodjes te bakken en eitjes te koken.

Tijdens de escape ga je met een helm en lampje beginnen aan een spannende tocht door gangenstelsels waar je doorheen moet wurmen, kruipen en klauteren. Eenmaal buiten maken we onze tocht klimmend en tijgerend over verschillende obstakels af. Het ultieme survival gevoel!

In de vrije uurtjes kan je meedoen aan diverse sporten, zoals voetbal, hockey, volleybal en softbal. Maar ook spelen we gezellige (bord)spellen met elkaar of ga je lekker relaxen met een mooi boek. Ook ‘s avonds is er van alles te beleven. We bakken marshmallows boven het kampvuur, spelen outdoor games in het bos en genieten van muziek en leuke spelshows.

Het Survival Zomerkamp is ook voor 4 dagen beschikbaar. Lees meer over Survival Zomerkamp 4 dagen.

HIGHLIGHTS

  • Klimbos
  • Jacobsladder
  • Klimmuur
  • Vuur maken
  • Obstacle run
  • Expeditie Mookerheide
  • Rivieroversteek - vlotvaren
  • Escape gangenstelsel

Voorbeeld dagprogramma

 08:00 uur  Opstaan
 08:30 uur  Ontbijt
 09:30 uur  Klimmen en Jacobsladder
 12:30 uur  Lunch
 13:30 uur  High Ropes Parcours part 1
 16:30 uur  Vrije tijd
 17:30 uur  Diner
 18:30 uur  Vrije tijd
 19:00 uur  Kampvuur
 21:30 uur  Bedtijd

Voor meer informatie over het zomerkamp dagprogramma klikt u hier.

Tijden
Start op zondag om 14:00 uur
Eindigt op zaterdag om 11:00 uur

Zomerkamp zonder overnachting
Dit zomerkamp is ook te boeken als zomerkamp zonder overnachting. Uw zoon / dochter draait hierbij van zondag t/m vrijdag mee met de ochtend- en middagactiviteiten.

Informatie ouders
Bekijk hier alle informatie voor ouders.

 

BESCHIKBAARHEID

Week Locatie Prijs Beschikbaarheid
30 - 21-7 t/m 27-7 2019 Overasselt € 599.00 Niet meer te boeken
31 - 28-7 t/m 3-8 2019 Overasselt € 599.00 Niet meer te boeken
32 - 4-8 t/m 10-8 2019 Overasselt € 599.00 Niet meer te boeken
33 - 11-8 t/m 17-8 2019 Overasselt € 599.00 Niet meer te boeken
34 - 18-8 t/m 24-8 2019 Overasselt € 599.00 Niet meer te boeken

Laatste update 23-08-2019

Verblijf
Je slaapt in een groepsaccommodatie met verschillende slaapkamers voorzien van stapelbedden. De accommodaties bestaan verder uit diverse recreatiezalen, een horecakeuken met eetzaal, ruime en verzorgde sanitaire voorzieningen en een centrale verzamelplaats met overkapping.

Dit zomerkamp wordt aangeboden op onze locatie in Overasselt in het Rijk van Nijmegen.

groepsaccommodatie zomerkamp zomerkamp groepsaccommodatie zomerkamp terrein

Vervoer
De kinderen worden verwacht op onze locatie, wat inhoudt dat het vervoer van en naar het zomerkamp zelf verzorgd dient te worden. Mocht uw zoon of dochter met de trein komen, kunnen wij ze - na overleg - bij de dichtstbijzijnde bushalte of treinstation ophalen.

Recente Beoordelingen

8,0

Ervaring: Onze zoon heeft een heerlijke week gehad, mede dankzij de fantastische begeleiding en de geweldige locatie!


28 August 2018
10,0

Ervaring: Alles was echt super. Zeer ingenomen met het beleid van rust, reinheid e.d. geen gedoe op slaapkamers.

Opmerking: Ik zag dat de ramen van de slaapkamers niet open kunnen. en dat met dat warme weer. niks aan te doen natuurlijk. misschien in de instructie voor volgend jaar dat kinderen een lakenzak meenemen. want er waren nogal wat kinderen die alleen een slaapzak hadden, veel te warm.


14 August 2018
9,3

Ervaring: Het was in 1 woord geweldig, ze zit al plannen te maken voor volgend jaar.


14 August 2018

INFORMATIE
VOOR OUDERS