Zomerkamp.com > Informatie Club Adventure > Tijdens het zomerkamp

Tijdens het zomerkamp

Tijdens het zomerkamp

Start en afsluiting vakantieweek
De vakantieweek start met de aankomst van de ouders/verzorgers en kinderen en eindigt op het moment dat de ouders/verzorgers de kinderen weer op komen halen. Wij doen ons uiterste best om de aankomst en het vertrek zo goed mogelijk te laten verlopen en in goede banen te leiden. Zo nemen wij uitgebreid de tijd voor het inchecken, overhandigen waardevolle spullen e.d. en het doornemen van eventuele bijzonderheden en medicatie.

All-in concept
Alle zomerkampen hebben een all-in concept, wat inhoudt dat alle activiteiten, eten / drinken en overnachtingen inclusief zijn. Er zijn verder geen kosten die gemaakt moeten worden.

Medicatie en bijzonderheden
Wij zijn bekend met kinderen die extra aandacht nodig hebben of medicijnen gebruiken, wij houden hier rekening mee tijdens de zomerkampen. Bij de boekingsbevestiging ontvang je een medicijn en zelfzorgmiddelen toestemmingsformulier voor het toedienen van het desbetreffende medicijn. Bij de kinderen wordt geholpen of erop toe gezien dat de medicatie op tijd wordt ingenomen. Iedere locatie is voorzien van een koelkast en waar nodig diepvries.

Helaas moeten wij kinderen met ernstige gedragsproblematiek doorsturen naar de hiervoor gespecialiseerde vakantieorganisaties. Wij staan je graag te woord voor meer informatie daarover.
Bekijk hier de voorwaarden voor deelname aan de vakantiekampen.

Eten en drinken
Wij dragen veel zorg aan goed en lekker eten en drinken tijdens de zomerkampen. Er is een kookploeg aanwezig die zorgt dat de maaltijden op tijd klaar staan. Onze maaltijden zijn volledig verzorgd, voedzaam en afwisselend. Wij stimuleren de kinderen tijdens de zomerkampen tot het eten van groenten en fruit. De fruitbar staat dagelijks gevuld klaar, waar kinderen onbeperkt fruit (vers) en groenten van de landwinkel kunnen pakken. Daarnaast is er tijdens het zomerkamp altijd water & limonade beschikbaar en wordt er regelmatig een drink momentje ingelast.

Voor wat betreft speciale wensen, diëten en allergieën kunnen wij rekening houden met het volgende: vegetarisch – veganistisch (beperkt aanbod) – halal – glutenallergie – noten/pinda allergie- lactose intolerantie – allergie specifiek product. Mochten er andere speciale wensen zijn, dan vragen wij vooraf even contact met ons op te nemen om dit goed af te stemmen. Op het boekingsformulier heb je de mogelijkheid om speciale wensen door te geven.

Fruitbar

Verzorging en hygiëne
De reisleiding zorgt er voor dat de kinderen zich persoonlijk goed verzorgen. Denk hierbij aan handen wassen, schone (onder)kleding aantrekken, tanden poetsen en douchen. Dagelijks worden de kinderen worden ook gecontroleerd op teken. Om een goede hygiëne te waarborgen, wordt er regelmatig door een professioneel schoonmaakteam op de locatie schoongemaakt. Zo worden douches en toiletten 2x per dag gereinigd en zullen gangen en slaapkamers dagelijks worden nagelopen.

Bereikbaarheid, belmomenten & dagboekverhalen
Tijdens de zomerkampen zijn onze coördinatoren 24 uur per dag telefonisch bereikbaar. De coördinator zal zich bij aankomst voorstellen en je ontvangt een visitekaartje met daarop zijn of haar telefoonnummer, zodat je altijd kan bellen, sms’en of zelfs gebruik kan maken van whatsapp. Daarnaast is er voor de kinderen regelmatig een belmoment waarbij de kinderen naar het thuisfront kunnen bellen.

Ouder App
Als ouder wil je natuurlijk precies weten wat jouw zoon of dochter allemaal beleeft tijdens de vakantie. Daarom bel je regelmatig naar de locatie en vraag je je zoon/dochter het hemd van het lijf bij het ophalen wat hij of zij zoal gedaan heeft. Vooral bij de jongere kinderen zien wij dat ze zoveel hebben beleefd, dat ze vaak niet meer weten wat ze aan het begin van de week gedaan hebben. Naast bellen kan je ook dagelijks de avonturen van je kind volgen via de ouderapp. Je kan hier verhaaltjes, foto’s en berichten inzien die wij plaatsen tijdens maar ook na de vakantie. De benodigde informatie over de app met bijbehorende inloggegevens ontvang je voorafgaande de vakantie.

Mocht jouw kind aan het einde van de week niet meer precies weten wat hij of zij gedaan heeft, kan jij het je kind altijd nog vertellen!

Programma voorbehoud
Wij streven er naar om de kinderen en hun ouders zo veel mogelijk voor te bereiden op de week. Zo ontvang je voorafgaand aan het zomerkamp een informatiebundel met alle informatie over het zomerkamp, zo ook het programma. Het kan echter zo zijn dat er tijdens de zomerkampen geschoven moeten worden met het programma, door bijvoorbeeld weersomstandigheden. Wij proberen zo veel mogelijk aan het programma vast te houden, maar houd er rekening mee dat het programma onder voorbehoud is. Uiteraard zorgen wij altijd voor een passend alternatief.

T-shirts en gadgets
De kinderen die deelnemen aan een zomerkamp krijgen tijdens het zomerkamp een T-shirt en een leuk aandenken aan het zomerkamp.

Bekijk hier onze verschillende keurmerken.