Zomerkamp.com > Blog > Zet je zomervakantie op stoom met creativiteit bij het crea kids zomerkamp!

Open dag Contact Boek nu

Zet je zomervakantie op stoom met creativiteit bij het crea kids zomerkamp!

De zomer lonkt met eindeloze dagen vol zon, avonturen en vooral, de vrijheid om creatief te zijn! Als jij een ouder bent die de vakanties van zijn kinderen op wil leuken met iets anders dan standaard zomerkampen, dan ben je aan het juiste adres. Bij het crea kids zomerkamp komen kinderen volledig aan hun plezier, met de mogelijkheid om op een leuke wijze in contact te komen met creatieve activiteiten die de verbeelding prikkelen en de handigheden ontwikkelen. In dit artikel vertellen we meer over wat er te bieden valt bij crea kids zomerkamp en waarom dit het perfecte avontuur is voor jouw kinderen deze zomer.

Spelen en creëren met mode en beauty

Bij crea kids zomerkamp leren kinderen de kunst van zelfexpressie door middel van mode en beauty. Tijdens deze unieke dag kunnen ze hun zelfgemaakte kleding en sieraden tonen in een modeshow! Maar hoe komen ze daar? Het begint allemaal met het spelen met kleuren, stoffen, en accessoires.

Deel 1: fashion day

Deel één van de mode-dag draait om kleding. Kinderen worden aangemoedigd om los te gaan met stoffen, lijmpistolen, en deelnadalles wat creatief kan worden samengevoegd. Creëer je een kledingstuk volgens de laatste zomermode of laat je je inspireren om iets nieuws te ontwerpen? Met zoveel vrijheid, zal elke creatie een unieke uiting van de persoonlijke visie van je kind zijn.

Deel 2: beauty day

Maak je stijl compleet met de Beauty Day. Hier leren kinderen de fijne kneepjes van het nagels lakken en hoe ze make-up kunnen toepassen. Want zeg nou zelf, geen modeshow is compleet zonder bijpassende nagels en glamoureuze make-up!

Echte doe-het-zelf ervaringen

Een van de hoogtepunten is dat kinderen met behulp van de doe-het-zelf technieken hun eigen tassen een kleurrijke upgrade kunnen geven. Daarna gaan ze aan de slag met het maken van hun eigen sieraden. Met deze ervaringen krijgen kinderen niet alleen prachtige eindproducten, maar ook waardevolle inzichten in het tot stand komen van verschillende stukken.

Jouw tas, jouw stijl

Dit is meer dan alleen kleding verven. Het is een uitdrukkingsvorm van het individu en klaar voor het zonnetje. Onbeschilderde, natuurlijke katoenen tassen zullen de canvas worden van de kinderen om hun fantasie te verspreiden langs elke draad.

Juwelen kunnen meesterwerken zijn

Sieraden maken is een kunst die kinderen verder dan het simpele samenstellen van kettingen en armbanden brengt. Ze zullen ontdekken dat het een expressieve vorm van kunst is waarbij elk stuk iets anders representeert.

Ontwerp jezelf met Monotype Design

Het hoogtepunt van het zomerkamp is de workshop Monotype Design. Hier leren kinderen de basis van ontwerpen en krijgen ze de kans om hun eigen T-shirt te bedrukken met hun unieke Monotype ontwerp. Deze workshop is niet alleen leuk, maar ook leerzaam, waarbij kinderen inzicht krijgen in hoe hun creaties vanuit hun hoofd en handen op stof terechtkomen.

Onze monotype meesterwerkplaats

Deze workshop draait helemaal om vrijheid in creatie. Elk kind begint met een blanco T-shirt en enkele tools om hun ontwerpen te realiseren. De ingrediënten zijn simpel maar de voldoening enorm wanneer ze naar huis gaan met hun eigen gepersonaliseerde shirt.

Een unieke persoonlijke ontwikkeling

Het zomerkamp van crea kids biedt niet alleen een platform voor kinderen om hun creatieve kant te laten zien, maar helpt ook bij hun persoonlijke ontwikkeling. Kinderen leren hierdoor om volhardend te zijn, om hun visie te uiten en om trots te zijn op wat ze kunnen.

De kracht van creativiteit en zelfexpressie

Bij dit kamp leren kinderen dat creativiteit veel meer inhoudt dan wat je in een kunstwerk ziet. Het is een manier van kijken naar de wereld. Het stimuleert kinderen om buiten de kaders te denken en hun eigen ideeën en gedachten uit te drukken.

Trots in een zelf gemaakte modeshow

Het meest voldoening gevende moment komt aan het einde van het kamp met de modeshow. Hier leren de kinderen om voor een groep te spreken en hun eigen werk te presenteren. Dit opent deuren naar zelfvertrouwen en trots, waarvan ze ook buiten het kamp de vruchten zullen plukken.

Hoe kun je deelnemen?

Het crea kids zomerkamp is een ervaring om nooit te vergeten. Als ouder wil je alleen het beste voor je kind, en dit kamp biedt een unieke kans om de zomer te vullen met leerzame creativiteit. Voor meer informatie over inschrijvingen, datums en locaties, neem een kijkje op onze website en bereid je voor om je kinderen een zomer te gunnen die hun creatieve horizon verbreedt. Haast je, want de plaatsen zijn beperkt!

Inschrijven voor een onvergetelijke zomerse creatieve reis

Laat deze gelegenheid niet aan je voorbijgaan. Geef je kinderen de kans om deze zomer te schitteren. Inschrijven kan heel eenvoudig online via onze website. Zorg ervoor dat je kinderen deze zomer niet alleen de tijd van hun leven hebben, maar ook een blijvende passie voor creativiteit.