Zomerkamp.com > Blog > Verhoog het plezier van kinderen met een High Tea

Open dag Contact Boek nu

Verhoog het plezier van kinderen met een High Tea

Het organiseren van een high tea voor kinderen kan een leuke ervaring zijn die hen enthousiast maakt over koken, teamwork en natuurlijk het genieten van heerlijk eten. Ben je een ouder die een speciaal moment wil creëren? Of juist een feestplanner die op zoek is naar nieuwe ideeën, of een kind dat houdt van bakken en versieren? Dit artikel is dan echt iets voor jou!

Wat is een High Tea?

Een High Tea is een Engelse traditie die oorspronkelijk bedoeld was voor de werkende klasse om na een lange werkdag te genieten van een stevige maaltijd. Tegenwoordig is het een feestelijke aangelegenheid geworden, vaak met thee, sandwiches, scones, en zoete lekkernijen. Voor kinderen kan dit een leuke manier zijn om te leren over nieuwe culturen en keukens.

Waarom een High Tea voor kinderen?

Educatief Aspect

Een high tea biedt een geweldige kans om kinderen enkele basisvaardigheden in de keuken bij te brengen. Ze leren meten, mengen, kneden en decoreren, wat hun motorische vaardigheden en creativiteit stimuleert.

Teamwork en samenwerking

Tijdens een high tea werken kinderen samen om een mooie tafel te dekken, gerechten te bereiden en alles te presenteren. Dit bevordert teamwork en verbetert hun sociale vaardigheden.

Gezellige sfeer

De gezellige, ontspannen sfeer van een high tea zorgt ervoor dat kinderen zich comfortabel en gelukkig voelen. Ze kunnen genieten van elkaars gezelschap en trots zijn op wat ze samen hebben gecreëerd.

Voorbereidingen voor een succesvolle High Tea

Kies een thema

Het kiezen van een thema kan de high tea nog specialer maken. Denk aan thema’s zoals prinsessen, piraten, of zelfs hun favoriete tekenfilm. Dit helpt bij het selecteren van de decoraties en activiteiten.

Ingrediënten en recepten

Zorg ervoor dat je alle ingrediënten van tevoren klaar hebt staan. Kies eenvoudige recepten die kinderen gemakkelijk kunnen volgen, zoals sandwiches, mini cupcakes, en fruitspiesjes.

Veiligheid eerst

Veiligheid is cruciaal in de keuken, vooral met kinderen. Zorg ervoor dat je constant toezicht houdt en dat ze weten hoe ze veilig moeten omgaan met keukengerei.

De “Club Cake Cup” ervaring

Wat is de “Club Cake Cup”?

Tijdens het zomerkamp bereiden we een heerlijke high tea voor, genaamd “Club Cake Cup”. Dit wordt natuurlijk ontzettend leuk. We spuiten de slagroomspuiten leeg, kneden zelf deeg en plakken het fondant in verschillende figuren. Wie maakt de mooiste cupcakes?

Decoratie en presentatie

Een belangrijk onderdeel van de “Club Cake Cup” is de presentatie. Al het lekkers wat we maken gaan we presenteren aan onze kampgenootjes. De mooiste creaties krijgen misschien wel extra punten van onze chef!

Genieten van de High Tea

Na al het harde werk is het tijd om te genieten. Samen met de lekkerste smaken thee en verse sapjes wordt dat alleen maar genieten. Dit moment van samen delen maakt de ervaring compleet.

Tips voor ouders

Betrek de kinderen

Laat de kinderen zoveel mogelijk betrokken zijn bij de voorbereiding. Dit maakt het evenement niet alleen leuker voor hen, maar het geeft hen ook een gevoel van voldoening en prestatie.

Maak herinneringen

Neem foto’s en video’s van het evenement om de momenten vast te leggen. Deze herinneringen zullen nog lang gekoesterd worden.

Wees flexibel

Vergeet niet dat het belangrijkste doel plezier maken is. Wees flexibel en laat de kinderen hun creativiteit de vrije loop.

Tips voor feestplanners

Plan vooruit

Een gedetailleerd plan zorgt ervoor dat alles soepel verloopt. Maak een checklist van alle benodigdheden en taken.

Personaliseer de ervaring

Probeer de high tea aan te passen aan de voorkeuren van het kind of de kinderen waarvoor het feest is. Dit maakt het evenement nog specialer.

Creëer een betoverende sfeer

Gebruik decoraties, muziek, en themakostuums om een betoverende sfeer te creëren die de kinderen zullen waarderen.

Recente trends in kinder High Teas

Gezonde Opties

Steeds meer ouders kiezen voor gezondere alternatieven. Voeg fruit, groenten en gezonde snacks toe aan je high tea-menu.

Interactieve workshops

Workshops waarbij kinderen actief deelnemen aan het koken of bakken worden steeds populairder. Dit maakt de ervaring educatief en leuk tegelijk.

Thema High Teas

Thema high teas, zoals sprookjes of avonturenthema’s, winnen aan populariteit. Ze bieden een complete ervaring die verder gaat dan alleen eten.

Geef kinderen een leuke ervaringen tijdens een High Tea

Het organiseren van een high tea voor kinderen kan een onvergetelijke ervaring zijn die hen niet alleen plezier geeft, maar ook waardevolle levensvaardigheden bijbrengt. Door samen te werken, te leren en te genieten van heerlijk eten, creëer je herinneringen die een leven lang meegaan.