Zomerkamp.com > Blog > Ontsnap naar de natuur in een bos lodge

Open dag Contact Boek nu

Ontsnap naar de natuur in een bos lodge

In onze steeds drukkere wereld zoeken we vaak rust en stilte. Voor natuur liefhebbers, avonturiers en duurzame reizigers is er een perfecte ontsnapping, de bos lodge. Gelegen in het hart van de Veluwe, bieden deze lodges een unieke ervaring die je dichter bij de natuur brengt. In dit artikel ontdek je alles wat je moet weten over een verblijf in een bos lodge, inclusief de voordelen, wat je kunt verwachten en hoe je het meeste uit je avontuur kunt halen.

Waarom een bos lodge?

Terug naar de natuur

Een verblijf in een bos lodge is de ultieme manier om terug te keren naar de basis en te genieten van de rust en schoonheid van de natuur. Ontsnap aan de stadsdrukte en laat je omringen door het groen van de Veluwe.

Duurzaam reizen

Bos lodges zijn gebouwd met duurzaamheid in gedachten. Deze houten structuren zijn milieuvriendelijk en ontworpen om minimale impact te hebben op de natuurlijke omgeving, wat perfect is voor bewuste reizigers.

Avontuur en ontspanning

Of je nu op zoek bent naar een avontuurlijke reis vol activiteiten of gewoon wilt ontspannen bij een kampvuur, een bos lodge biedt het beste van beide werelden. Voel de adrenaline tijdens outdooractiviteiten en kom tot rust in een serene omgeving.

Bos lodges Oldebroek

Locatie en Omgeving

De bos lodges in Oldebroek bevinden zich in een 25 hectare groot bos midden in de Veluwe, net onder Zwolle. Deze prachtige locatie biedt talloze mogelijkheden voor wandelingen, fietstochten en natuurbeleving.

Accommodatie

De bos lodges zijn volledig gemaakt van hout en bieden plaats aan maximaal 36 personen in 4-persoons slaaphutten. Elke hut heeft stapelbedden van hout en privé sanitair. Deze basic maar comfortabele accommodatie zorgt ervoor dat je dicht bij de natuur slaapt.

Faciliteiten

Naast de slaaplodges is er een ruime recreatielodge van 90 m² en een grote kampvuurplaats. Dit maakt het de ideale plek om samen te komen, verhalen te delen en nieuwe vriendschappen te sluiten.

Wat te verwachten

Bushcraft lodge zomerkamp

Tijdens het Bushcraft Lodge zomerkamp logeer je exclusief in deze unieke houten lodges. Het zomerkamp biedt een scala aan activiteiten zoals vuur maken, wildplukken en navigeren zonder kompas.

Activiteiten in de natuur

Verken het uitgestrekte bosgebied tijdens begeleide wandelingen of ontdek de flora en fauna van de Veluwe. Avontuurlijke activiteiten zoals boogschieten en bushcraft lessen staan ook op het programma.

Gezellige kampvuuravonden

Niets is gezelliger dan een avond doorbrengen rond het kampvuur. Deel verhalen, zing liedjes of geniet gewoon van de warmte en het knisperende geluid van het vuur.

De voordelen van een bos lodge verblijf

Verbinding met de natuur

Een verblijf in een bos lodge helpt je de drukte van alledag te vergeten en je opnieuw te verbinden met de natuur. Het is een kans om te ontsnappen aan technologie en te genieten van de eenvoud van het buitenleven.

Gezondheid en welzijn

Onderzoeken tonen aan dat tijd doorbrengen in de natuur tal van gezondheidsvoordelen biedt, waaronder vermindering van stress, verbetering van de stemming en stimulering van creativiteit. Een verblijf in een bos lodge kan bijdragen aan je algehele welzijn.

Gemeenschapsgevoel

De gezamenlijke ervaring van een verblijf in een bos lodge creëert een sterk gevoel van gemeenschap. Of je nu met vrienden, familie of nieuwe kennissen verblijft, je zult merken dat de gedeelde ervaringen en activiteiten de banden versterken.

Praktische tips voor je verblijf

Pak licht maar slim in

Breng alleen de essentiële spullen mee. Denk aan comfortabele kleding, goede wandelschoenen en een warme slaapzak voor de koude nachten. Vergeet ook niet milieuvriendelijke toiletartikelen mee te nemen.

Wees voorbereid op alle weersomstandigheden

Het weer in de Veluwe kan onvoorspelbaar zijn. Zorg ervoor dat je voorbereid bent op zowel zon als regen door een regenjas en zonnebrandcrème in te pakken.

Respecteer de natuur

Tijdens je verblijf is het belangrijk om de natuur te respecteren. Laat geen afval achter, houd je aan de wandelpaden en laat planten en dieren met rust. Zo help je mee de prachtige omgeving te behouden.

Geniet van je bos lodge verblijft

Een verblijf in een bos lodge is meer dan alleen een vakantie. Het is een kans om dieper in contact te komen met de natuur, jezelf uit te dagen en onvergetelijke herinneringen te creëren. Of je nu op zoek bent naar avontuur, ontspanning of een beetje van beide, een bos lodge biedt een unieke en verrijkende ervaring.