Zomerkamp.com > Blog > Hoe ons expats zomerkamp eruit ziet

Open dag Contact Boek nu

Hoe ons expats zomerkamp eruit ziet

Al meer dan 30 jaar organiseren wij zomerkampen voor Nederlandse kinderen, zowel uit binnen- als buitenland. Deze traditie heeft zich ontwikkeld tot een geliefde ervaring, met name voor Nederlandse kinderen die in het buitenland wonen. Voor deze groep bieden wij het unieke expat zomerkamp aan. Elk jaar nemen veel Nederlandse kinderen van expats deel aan onze kampen, waar ze kunnen kiezen uit diverse thema’s zoals survivalkamp, gamekamp, bushcraftkamp en nog veel meer.

Waarom een expat zomerkamp zo waardevol is

Het expat zomerkamp is een waardevolle ervaring voor Nederlandse kinderen die in het buitenland wonen. Het kamp biedt hen de mogelijkheid om ervaringen te delen met leeftijdsgenoten uit Nederland. Tijdens het kamp kunnen ze op een natuurlijke manier weer in contact komen met Nederlandse gewoontes en gebruiken, simpelweg door samen te zijn en deel te nemen aan gezamenlijke activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan het eten van een boterham met pindakaas en hagelslag, het genieten van een stroopwafel tussendoor, en het maken van een fietstochtje door het mooie Nederlandse landschap.

Niet alleen voor expat kinderen

Het expat zomerkamp is niet exclusief voor Nederlandse kinderen in het buitenland. Er komen ook kinderen die in Nederland wonen. Dit mengt de expat kinderen met hun leeftijdsgenoten uit Nederland, wat zorgt voor een gemengde en dynamische groep. Onze ervaring en die van de ouders van expat kinderen is zeer positief. Kinderen vinden het geweldig om samen met hun leeftijdsgenoten uit Nederland op kamp te gaan, en deze interacties bevorderen hun sociale vaardigheden en zelfvertrouwen.

Nederlandse gewoontes en taal

Voor expat kinderen kan het lastig zijn om de Nederlandse taal en gewoontes bij te houden terwijl ze in het buitenland wonen. De invloed van de lokale cultuur en taal kan sterk zijn, waardoor het soms uitdagend is om terug te schakelen naar de Nederlandse manier van leven wanneer ze weer in Nederland zijn. Het expat zomerkamp biedt een ontspannende en vrijblijvende omgeving waarin kinderen zich kunnen heroriënteren op de Nederlandse taal en gewoontes. Ze zullen merken hoe snel ze zich weer thuis voelen in hun eigen cultuur, van de muziek die hot is tot de nieuwste trends onder jongeren.

Een avontuurlijke ervaring

Onze zomerkampen zijn meer dan alleen een thuiskomen in de Nederlandse cultuur. Het biedt kinderen ook een scala aan avontuurlijke activiteiten. Of het nu gaat om survivaltochten, het bouwen van een hut in het bos, of het deelnemen aan spellen en sportactiviteiten, er is voor elk kind iets te beleven. Dit maakt het kamp niet alleen een educatieve ervaring, maar ook een bron van plezier en opwinding.

Thema’s van het kamp

  • Survivalkamp: leer de basisprincipes van overleven en werk samen in uitdagende situaties.
  • Gamekamp: geniet van zowel klassieke als moderne spellen, en ontwikkel strategisch denken en teamwork.
  • Bushcraftkamp: ontdek de kunst van het leven in de natuur, van vuur maken tot het bouwen van schuilplaatsen.

Positieve ervaringen

De feedback van zowel de kinderen als hun ouders is overweldigend positief. Kinderen genieten van de balans tussen avontuur en culturele heroriëntatie, terwijl ouders tevreden zijn over de veilige en zorgzame omgeving die we bieden. Deelnemers verlaten het kamp met nieuwe vrienden, hernieuwde taalvaardigheden, en een hernieuwd gevoel van verbondenheid met hun Nederlandse roots.

Inschrijven voor het expat zomerkamp

Bent u een ouder van een Nederlands kind dat in het buitenland woont, en wilt u hen de kans geven om deel te nemen aan een onvergetelijke zomerervaring? Weij nodigen jou van harte uit om je kind in te schrijven voor ons expat zomerkamp. Voor meer informatie en aanmelding, bezoek onze website of neem direct contact met ons op.