Zomerkamp.com > Blog > Een dag op survivaltocht: avontuur en leerzaamheid in de natuur

Open dag Contact Boek nu

Een dag op survivaltocht: avontuur en leerzaamheid in de natuur

Ben jij klaar voor een dag vol avontuur, waarin je de wildernis intrekt en leert overleven met de basisbenodigdheden? Voor de outdoor enthousiastelingen, avontuurzoekers, en iedereen die graag survivalvaardigheden wil leren, biedt een dag op survivaltocht een unieke kans om uit je comfortzone te stappen en één te worden met de natuur.

Het begin van de dag: touwbanenparcours en speleobox

De dag begint met een spannende klim- en klautersessie over het lage touwbanenparcours. Als aapjes bewegen we ons van boom naar boom, waarbij elke stap ons dichter bij het einde van het parcours brengt. Maar de uitdaging stopt niet daar. De Speleobox wacht op ons. Een grotachtige tunnel die ons uitdaagt om onze weg in het donker te vinden. Met behulp van tast en gehoor navigeren we door deze ondergrondse wereld, waarbij elke beweging telt.

Op pad met knapzakken

Gewapend met zelfgemaakte knapzakken trekken we verder de natuur in. Onze missie? Het verzamelen van nuttige spullen die we onderweg tegenkomen. Dit kan variëren van takken en stenen tot eetbare planten. Het is een les in creativiteit en overlevingsvaardigheden, waarbij we leren om te gebruiken wat de natuur ons biedt.

Kampvuur en broodjes bakken

Aan het einde van de dag, wanneer we terugkeren naar ons zomerkamp, wacht ons een warm welkom van knisperende kampvuren. Hier leren we hoe we op traditionele wijze broodjes kunnen bakken boven het vuur. Het is niet alleen een moment van rust en reflectie, maar ook een kans om te genieten van de vruchten van onze arbeid.

Hutten bouwen en een droomdorp creëren

Misschien wel het hoogtepunt van de dag is het moment waarop we beginnen met het bouwen van hutten. Met behulp van grote wandpanelen, dakpanelen, en meer, creëren we een echt fantasiedorp. Dit dorp wordt niet alleen een plek waar we kunnen schuilen, maar ook een speelplaats waar fantasieën tot leven komen. Met trapjes, bruggetjes, en vlaggen transformeren we het bos in een magische wereld.

Circusdag en dierendag: spel en vermaak

Naast de survivalvaardigheden is er ook ruimte voor spel en vermaak. Tijdens de circusdag duiken we in de wereld van jongleren, acrobatiek, en goochelen, waarbij iedereen zijn of haar talent kan ontdekken. En op dierendag staan we stil bij de dieren om ons heen. We leren boogschieten zoals Robin Hood en nemen deel aan een Outdoor Laser Game, waarbij we ons inleven in het dier dat het beste bij ons past.

Op avontuur tijdens een survivaltocht

Een dag op survivaltocht is meer dan alleen een avontuurlijke uitdaging; het is een leerervaring die ons dichter bij de natuur brengt en ons essentiële vaardigheden leert die we in het dagelijks leven kunnen toepassen. Of je nu een beginnende avonturier bent of een ervaren outdoor liefhebber, er is altijd iets nieuws te leren en te ontdekken tijdens een dag op survivaltocht. Dus trek je wandelschoenen aan, pak je avontuurlijke geest, en bereid je voor op een dag vol ontdekkingen en plezier.