Zomerkamp.com > Informatie over zomerkampen en het Coronavirus

Informatie over zomerkampen en het Coronavirus

Informatie over zomerkampen en het Coronavirus

Update: 3 juni 2020 – 09.00u

De zomerkampen gaan door!

De zomerkampen in Nederland van 5 t/m 13 jaar gaan door deze zomer! Wij merken een enorme toename in de boekingen en daarom zijn er al veel vakantiekampen met vertrekgarantie te boeken. Dat is natuurlijk erg positief, want dan weet je zeker dat je lekker op zomerkamp kan gaan deze zomer. Omdat wij in verband met het Covid-19 virus deze zomer met wat beperktere groepsgroottes werken, zijn de eerste vakantiekampen dan ook al volgeboekt. Wacht dus niet te lang met het boeken van jouw vakantiekamp. Lees hieronder onze Corona maatregelen en hoe wij daar mee omgaan.

Zomerkampen en Covid-19

Mocht u een zomerkamp geboekt hebben, of voornemens zijn om een zomerkamp te boeken, kunnen wij ons voorstellen dat u vragen heeft n.a.v. het Covid-19 virus. Middels deze pagina houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen. Uiteraard staan wij u ook graag te woord om eventuele vragen te beantwoorden.

Club Adventure houdt zich aan de richtlijnen die zijn uitgegeven door de overheid en het RIVM. Wij staan in voor de veiligheid van onze deelnemers en medewerkers en houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten.

Kan ik gerust een zomerkamp boeken?

U kunt zonder financieel risico een zomerkamp bij ons boeken. Club Adventure is aangesloten bij SGR en biedt hiermee financiële zekerheid.

Mocht er onverhoopt toch sprake zijn van een noodverordening vanuit de overheid waardoor de zomerkampen niet door kunnen gaan bieden wij een voucher aan waarmee voor volgend jaar een zomerkamp geboekt kan worden. Deze voucher is gegarandeerd door de SGR waarmee de reissom veiliggesteld is.

Bekijk hier het SGR lidmaatschap van Club Adventure.

SGR keurmerken

Veilig op vakantie in eigen land

Vakanties naar het buitenland zitten er zeer waarschijnlijk niet in en dat merken wij ook aan de run aan boekingen voor onze zomerkampen in Nederland.
Voor onze zomerkampen in Nederland beschikken wij over eigen accommodaties waar wij een veilig omgevingsklimaat voor de kinderen creëren.

Nemen jullie wel extra maatregelen tijdens de zomerkampen?

De veiligheid van kinderen en onze begeleiders staat voorop tijdens de zomerkampen. Wij werken met een protocol waarmee we inhoud geven aan het verantwoord organiseren van zomerkampen waarbij we rekening houden met het Covid-19 virus. Het protocol beschrijft de maatregelen en gezondheidsadviezen binnen Club Adventure om de veiligheid van kinderen en begeleiders te waarborgen.

Onderstaande uitgangspunten zijn de basis voor het protocol:

 

  • Een veilige omgeving bieden voor kinderen en begeleiders.
  • Binnen een groep zijn kinderen vrij om met elkaar te spelen zonder 1,5 meter afstand.
  • Begeleiders houden zoveel mogelijk 1,5 meter afstand tot de kinderen – in realiteit niet altijd mogelijk i.v.m. veiligheid, gezondheid en hygiëne.
  • Aanvullende beheers- en hygiëne maatregelen tijdens de zomerkampen.
  • We houden het veilig, maar vooral ook leuk!

Wij zijn nog in afwachting van definitieve uitspraken en richtlijnen vanuit de brancheorganisatie alvorens het protocol te presenteren.